October 9, 2017

Link2Innovate

Link2Innovate logo
InterReg Link2Innovate grensregio.eu logo

SpacePal is een integrator van mechanische en mechatronische 3D-scanning hardware voor niche-toepassingen zoals riool- inspectie/inventarisatie. SpacePal ontpopt zich op die manier als flexibele OEM partner van aanbieders van totaal-oplossingen en service providers. SpacePal’s 3D-scanning platformen zijn robuust, innovatief/creatief, gebruiksvriendelijk, en betaalbaar.

SpacePal werkt in het kader van het EU-project Link2Innovate aan de optimalisatie van de SewerMapper, een toestel dat riool inspectieputten visueel en geometrisch scant, die data linkt aan GPS-coordinaten en zo het geheel in kaart kan brengen. Tijdens het traject wordt met een aannemingsgroep in de wegenbouw uit NL samengewerkt.

Partijen hebben besloten om een samenwerking aan te gaan voor het testen en verder ontwikkelen van de SewerMapper. SpacePal ontwikkelt de SewerMapper verder tot een gebruiksklaar demotoestel, zodat het Nederlandse partnerbedrijf de SewerMapper onder andere in een bedrijfswagen tot een zelfstandig werkende unit kan ombouwen waarmee testen kunnen worden uitgevoerd.

Nadat het testen voldoende kwaliteit zal hebben gewaarborgd, zal de unit voor demonstraties en beurzen worden ingezet ter ondersteuning van het verkoopproces.

Om die doelstellingen te bereiken moet SpacePal de technologie achter de SewerMapper verder op punt zetten. Het Nederlandse partnerbedrijf aan zijn kant helpt bij deze ontwikkeling door feedback op reeël gebruik en toepassing van de SewerMapper te geven. Om daarna met het prototype potentiële klanten te bereiken zal de marketing en bouw van een ‘standalone’ unit (met behulp van het Nederlandse partnerbedrijf) volgen.

Het project wordt via het kaderproject Link2Innovate gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma (www.grensregio.eu). Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
Meer informatie over de actuele resultaten vindt u op de website van Link2Innovate: www.link2innovate.eu.